• Slotenmakerstraat 6
    2672 GD Naaldwijk
  • 0174 - 792288

Hypotheek en Pensioen informatieWPHS in de media.

  1. Home
  2. Media
  3. Besparen op je hypotheek

Besparenop je hypotheek


Tegenwoordig willen veel mensen besparen op hun hypotheek. Uiteraard is dit gezien de huidige rentestand ook logisch, echter wil ik mensen er wel op wijzen kritisch te zijn op het voorstel wat ze vanuit hun geldverstrekker ontvangen. Zo had ik afgelopen week een klant op kantoor welke via zijn huidige hypotheekverstrekker een renteverlengingsvoorstel had ontvangen. De bank deed hier het voorstel om de rente vast te stellen op 2,38% voor 10 jaar, let wel de rente was 5,20%.

Als klant ben je dan geneigd om te denken dat je een goed voorstel hebt ontvangen. Met deze rente ging de klant immers van +/- € 1200,- per maand naar € 825,- per maand. Na een kritisch blik op dit voorstel heb ik de klant nu een advies kunnen geven waarbij de rente daalt naar 1,8%. Waardoor de maandlast nog verder daalt naar € 475,-. Reden te meer om dus kritisch te zijn op het voorstel wat uw hypotheekverstrekker u doet!
Waar veel klanten volgens mij vervolgens ook veel geld op kunnen besparen is kritisch zijn op verpande overlijdensrisico verzekering. Ook hier had ik onlangs een klant over op kantoor. Deze betaalde aan zijn overlijdensrisico verzekering € 38,- per maand. Door een kritische vergelijking te maken heb ik deze verzekering ondergebracht bij een andere verzekeraar, waarbij de dekking gelijk is gehouden voor € 18,- per maand. Deze klant was verplicht om deze overlijdensrisico verzekering nog zeker 20 jaar aan te houden. Dan hebben we het dus wel over een besparing van € 20,- * 12 * 20 = € 4.800,-. Bent u ook zo kritisch op de producten die u heeft lopen, uiteraard help ik u daar graag bij.


Vragen over hypotheek of pensioen?Wij bieden hulp

image description

Hypotheekadvies

Droomhuis kopen of uw huis verkopen?

Hypotheekadvies van de Westlandse Pensioen en Hypotheekspecialist.
Snel advies voor de lange termijn.

Lees verder...
image description

Pensioenadvies

Denk nu alvast aan later!

Pensioenadvies van de Westlandse Pensioen en Hypotheekspecialist.
Gedegen en verantwoord pensioenadvies.

Lees verder...