• Slotenmakerstraat 6
    2672 GD Naaldwijk
  • 0174 - 792288

Hypotheek en Pensioen informatieWPHS in de media.

  1. Home
  2. Media
  3. Eindejaarstips voor Hypotheek en Pensioen

Eindejaarstips Hypotheek en Pensioen


Als ik dit schrijf is het ondertussen December 2017. We zijn dus weer bijna aan het einde van het jaar. Bij mij op de praktijk is dit meestal de drukste periode van het jaar. Veel mensen willen aan het einde van jaar nog van alles en nog wat afhandelen. Derhalve van mij in deze column nog wat eindejaarstips:

1. Bereken of u jaarruimte (fiscale ruimte om nog wat aan pensioenopbouw te doen) heeft.Wilt u nog wat met deze jaarruimte doen door deze af te storten in een lijfrente (en derhalve in 2017 een belastingvoordeel te creeeren) dan dient de storting ook in 2017 plaats te vinden.
2. Heeft u nog spaargeld. Dit zou u kunnen gebruiken om uw hypotheek af te lossen. Spaargeld wat u immers op 01-01- 2018 op uw rekening heeft telt nog mee voor de vermogenrendementsheffing.
3. Wenst u op korte termijn uw hypotheek over te sluiten. Probeer dit dan in 2017 nog te doen. Alle kosten die u hiermee maakt (vaak ook een eventuele boeterente) worden dan aangemerkt als aftrekbare kosten in het gewenste belastingjaar (2017). Waardoor u de kosten in de aangifte zo rond Juni 2018 al terugziet. Maakt u deze kosten in Januari 2018 dan ziet u deze pas terug in Juni 2019
4. Wenst u geld te schenken aan uw kinderen dan kan dit tot in sommige gevallen zelfs wel € 100.000,- in dit kalenderjaar. Hierdoor houdt u eventueel nog mogelijkheden om een schenking uit te kunnen voeren in 2018.
5. Staat u erbij stil dat u tot 10% boetevrij kunt inlossen per jaar. Als u dus in December een aflossing doet op uw hypotheek kunt u vervolgens in Januari 2018 weer 10% boetevrij aflossen.
6. Evalueer wat voor rendement u nu maakt op uw spaargeld. Er zijn immers mogelijkheden om meer rendement te maken op uw spaargeld dan de gemiddelde spaarrekening.
Mocht u naar aanleiding van deze tips vragen hebben dan verneem ik deze uiteraard graag.


Vragen over hypotheek of pensioen?Wij bieden hulp

image description

Hypotheekadvies

Droomhuis kopen of uw huis verkopen?

Hypotheekadvies van de Westlandse Pensioen en Hypotheekspecialist.
Snel advies voor de lange termijn.

Lees verder...
image description

Pensioenadvies

Denk nu alvast aan later!

Pensioenadvies van de Westlandse Pensioen en Hypotheekspecialist.
Gedegen en verantwoord pensioenadvies.

Lees verder...