• Slotenmakerstraat 6
    2672 GD Naaldwijk
  • 0174 - 792288

Hypotheek en Pensioen informatieWPHS in de media.

  1. Home
  2. Media
  3. Gemeente zet in op duurzaamheid

Gemeente zet inop duurzaamheid


Veel gemeenten zetten tegenwoordig in op duurzaamheid. Hoe dan, hoor ik u denken. Uiteraard kun je hierbij denken aan windparken en waterenergiecentrales. Maar denkt u bijvoorbeeld ook eens aan bronwarmte of stadsverwarming. In woningen zijn er uiteraard nog meer mogelijkheden. Heeft u weleens gehoord van de EPC waarde? Wellicht niet maar deze waarde is wel bepalend voor de energie zuinigheid van uw woning.

EPC staat voor Energie Prestatie Coefficient en drukt uit hoe zuinig uw woning dus is. Veel nieuwbouw woning welke nu worden gebouwd hebben een coefficient van 0,4. Dit lijdt dan in veel situaties weer tot de mogelijkheid om geld bij te lenen in uw hypotheek.
Het is bij meerdere geldverstrekkers mogelijk om energiebesparende voorzieningen onder bepaalde voorwaarden via de hypotheek te financieren. Dat mag tot 106 procent (in plaats van 102 procent) van de woningwaarde. Bij de inkomenstoetsing, waarmee wordt bepaald hoeveel u mag lenen, blijven investeringen voor energiebesparing tot maximaal 9.000 euro buiten beschouwing. Dit geldt ook voor woningen met een A++-label of een energieprestatiecoëfficiënt van maximaal 0,6. Voorwaarde is wel dat het bruto jaarinkomen minimaal € 33.000 is.
Bij een nul-op-de-meter-woning is dit bedrag € 27.000. Ook hierbij is de voorwaarde dat het bruto jaarinkomen minimaal € 33.000 is. En er moet een energieprestatiegarantie zijn afgegeven voor minimaal tien jaar.
De volgende energiebesparende maatregelen kunnen vaak worden meegefinancierd:
• HR-ketel
• Warmtepomp
• Zonneboiler
• Zonnecellen
• Spouwmuurisolatie
• Dakisolatie
• Vloerisolatie
• HR++ beglazing
Daarnaast geldt uiteraard dat u op basis van de waarde van de woning nu maximaal 102% van de marktwaarde van de woning kan lenen (norm 2016) mocht u echter energie besparende maatregelen nemen in uw woning dan kan u in veel gevallen tot 105% van de marktwaarde van de woning lenen.


Vragen over hypotheek of pensioen?Wij bieden hulp

image description

Hypotheekadvies

Droomhuis kopen of uw huis verkopen?

Hypotheekadvies van de Westlandse Pensioen en Hypotheekspecialist.
Snel advies voor de lange termijn.

Lees verder...
image description

Pensioenadvies

Denk nu alvast aan later!

Pensioenadvies van de Westlandse Pensioen en Hypotheekspecialist.
Gedegen en verantwoord pensioenadvies.

Lees verder...